Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Artrose i kneet

Knee osteoarthritis

Artrose i kneet er en av de vanligste årsakene til knesmerter. Ved artrose brytes den mykgjørende og smørende brusken i kneleddet ned og forandrer seg gradvis. Etter hvert som brusken brytes ned, gnisser bein mot bein, noe som forårsaker smerter i kneet. Det er vanlig å ha vondt når man bøyer knærne eller går i trapper, men det kan også kjennes i hvile. Noen ganger kan det føles hovent og varmt rundt kneet.

Artrose kan skyldes flere forskjellige ting, og man vet ikke helt hva som forårsaker artrose i knærne, men risikoen for å få artrose øker hvis du har skadet kneet, har nedsatt muskelstyrke i beina eller er overvektig. Det kan også delvis skyldes arvelige faktorer. Artrose i knærne gir ikke alltid problemer, men kan utvikle seg langsomt over tid og er vanligere hos eldre mennesker.

Den beste måten å forebygge og behandle artrose på er gjennom en aktiv livsstil og trening. Dette styrker musklene og området rundt kneet og gir bedre naturlig støtte. Sterke beinmuskler avlaster kneet. Du kan få både behandling og hjelp til et treningsprogram hos en fysioterapeut. Med en aktiv livsstil og regelmessig trening kan du redusere smertene ved artrose i kneet.

Du kan også ha nytte av en kneskinne eller knebeskytter mot artrose. De kan til og med være så effektive at en operasjon kan utsettes eller unngås helt. Knestøtter gir økt stabilitet og kan brukes både som et forebyggende tiltak og som avlastning for et allerede skadet kne. Den holder deg varm og mobil, samtidig som den gir god stabilitet til kneet. Denne typen knebeskyttere har vist seg å være svært effektive og funksjonelle.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.