Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Løperkne

Runner's knee

Løperkne er et vanlig problem som oppstår når senen langs utsiden av kneet overbelastes. Skaden er smertefull, spesielt under trening. Noen får symptomer som varer lenge, mens andre blir kvitt symptomene etter en tid. I tillegg til løping er løperkne vanlig ved hyppig langrenn, spesielt freestyle og sykling.

Smerten ved løperkne oppstår på utsiden av kneet og kan ofte føles skarp. Den oppleves under trening og øker i intensitet etter hvert som treningstiden øker. I hvile forsvinner smertene ofte, men de kommer tilbake neste gang du trener. Det du kan gjøre for å bli kvitt problemene, er å la kneet hvile skikkelig og deretter ta det rolig på trening fra nå av. Du kan øke belastningen forsiktig, og noen ganger kan det til og med være nødvendig å endre treningsformen helt.

Gode, stabile sko med demping og god støtte er avgjørende for å beskytte kneet og områdene rundt. Du bør bruke en sko som sitter godt og er designet for formålet. Knebeskyttere fungerer godt, og det samme gjør nedkjøling av kneet etter trening. Støtdempende innleggssåler er ofte bra og hjelper i tre av fem tilfeller av løperkne. Fysioterapi og tøyning kan fremskynde tilhelingen. I noen tilfeller kan det være nødvendig med en operasjon for å forlenge senen som forårsaker problemet. Noen ganger er det nødvendig med en kortisoninjeksjon, som injiseres i området der problemet og smertene oppstår.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.