Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Bristning av leggmuskelen

Chafing (Torn Calf Muscle)

Leggsmerter er ikke en klinisk diagnose i seg selv, men snarere en samlebetegnelse for ulike symptomer som kan skyldes forskjellige skader. De symptomene som vanligvis samles under samlebetegnelsen gnagsår, er imidlertid akutte smerter, ømhet, stivhet, kramper, nummenhet og brennende smerter i leggen. Gnagsår oppstår ofte etter fysisk aktivitet og idrett som innebærer rask løping i ulike retninger. Det er mulig å bli kvitt gnagsår, men ofte er symptomene tilbakevendende og noe man må leve med i lang tid. En muskelavrivning i en av leggmusklene og en skade på bindevevet mellom den indre og ytre delen av leggmuskelen er de to vanligste årsakene til at man får symptomer på gnagsår.

Ettersom symptomene på gnagsår kan ha ulike underliggende årsaker, varierer tilnærmingen til rehabilitering fra tilfelle til tilfelle. Muskelavrivninger manifesterer seg vanligvis som akutte smerter i leggen, og du må tilpasse rehabiliteringstreningen for å redusere belastningen på leggen før du gradvis vender tilbake til normalt aktivitetsnivå. Selv om det kan være svært smertefullt når du får gnagsår, er det viktig for muskelens tilhelingsprosess at du kommer i gang og beveger deg tidlig. Hvis du løper, kan smertene skyldes at akillessenen trekker for mye på de dype musklene i leggen. I så fall kan det være lurt å se over steget og løpeskoene for å sikre at leggen ikke overbelastes i fremtiden.

Siden det er svært viktig for leggmuskulaturens tilhelingsprosess at du, til tross for smertene, kommer i gang og beveger deg, kan det være greit å se over om du kan bruke noen hjelpemidler for å lette tilhelingsprosessen og redusere smertene. Kompresjonsstrømper kan være fine å ha på seg både under rehabiliteringstrening, men også ellers, da de øker blodsirkulasjonen i leggene. Dette fremskynder tilhelingsprosessen i muskelen og varmer opp benet, noe som bidrar til å redusere smertene. Det er også viktig å se over løpeskoene dine for å sikre at du har et par med nok støtte og demping til å rette ut foten skikkelig. Å legge inn dempende gelinnlegg, som effektivt forhindrer at leggene og akillessenene overbelastes under fysisk aktivitet, kan også hjelpe mot smertene.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.