Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Golferalbue

Golfers' Elbow

Golferalbue, eller medial epikondyalgi, er en skade som oppstår på innsiden av albuen, i likhet med tennisalbue som oppstår på samme sted, men på utsiden av albuen. Skaden oppstår i bøyemuskulaturen i hånden og fingrene, og symptomene på golfalbue er stivhet og smerter på innsiden av albuen og en følelse av svakhet ved løft og grep. De som oftest rammes, er personer som driver med roing, klatring og lignende idretter, men også konstant og repetitivt arbeid kan føre til golfalbue.

Problemet skyldes overbelastning av musklene som bøyer håndleddet, og overbelastningen skaper en reaksjon i senevevet, som deretter blir til en betennelse som vanligvis varer i noen dager. Vanligvis utvikler golfalbue seg langsomt med en ubestemmelig mengde ømhet på innsiden av underarmen, og vanligvis er kraftig bøying av håndleddet kombinert med tung belastning den utløsende faktoren. For å behandle golfalbue må man unngå gjentatte bevegelser og helst avlaste underarmsmuskulaturen helt eller så mye som mulig. Tøyning kan også hjelpe, men da for å forebygge skaden før den oppstår.

Vi tilbyr flere ulike typer golfalbuestøtter som bidrar til å avlaste musklene i underarmen. Disse fås i justerbare størrelser og kan med fordel brukes hele dagen og er ikke synlige under f.eks. en skjorte. Vi har både større albuebeskyttere for hele albuen og albuebeskyttere som kun sitter på den øvre delen av underarmen.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.