Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Infraspinatustendinitt (infraspinatustendinose)

Infraspinatustendinit (infraspinatustendinos)

Infraspinatustendinitt betyr at senen som fester seg til infraspinatus-muskelen, som holder overarmen i skulderen når armen roterer utover, er betent. Dette oppstår vanligvis etter en skade eller overanstrengelse der senen har blitt skadet slik at det er smertefullt å løfte armen oppover, ut fra siden og å trekke armen bakover. Betennelsen er en del av den naturlige tilhelingsprosessen etter skaden og leges vanligvis i løpet av noen få dager. Hvis smertene og bevegelsesproblemene vedvarer på grunn av vevsforandringer, kalles tilstanden i stedet for infraspinatustendinose. Smerten gjenkjennes som en utstrålende smerte som sprer seg fra skulderen og ned i overarmen. Hvis skaden på dette stadiet blir feilbelastet, kan den utvikle seg og helbredelsesprosessen forlenges.

Etter at man har oppsøkt lege og fått en diagnose, kan man få utført en rekke behandlinger hos en spesialist. Noen av disse inkluderer akupunktur, sjokkbølgebehandling og kryssfriksjonsmassasje. Det er viktig at den skadde aksepterer at han eller hun har pådratt seg en vevsskade som må avlastes for å kunne leges skikkelig. Forsøk å unngå belastninger som forsterker smertene, unngå gjentatte belastninger på skulderen der armen ligger ut til siden, og unngå statisk arbeid som utløser smertene. Det er bra om du kan finne andre former for fysisk aktivitet enn de som utløste skulderskaden, samtidig som du følger et rehabiliteringsprogram tilpasset dine behov og forutsetninger.

Å følge et personlig utformet rehabiliteringsprogram som er tilpasset dine forutsetninger etter en infraspinatustendinitt eller infraspinatustendinose er avgjørende for å ha best mulig sjanse for en fullstendig tilheling av skulderen. Samtidig kan det være nyttig å stabilisere skulderen og den betente senen for å unngå unødvendige smerter i størst mulig grad. Det finnes ulike typer skulderbeskyttere og -støtter som kan fremskynde og lette tilhelingsprosessen. Disse skulderbeskytterne, som du finner her på Sportsmart.se, gir varme og stabilitet til det skadde området uten at det er ubehagelig eller forstyrrer bevegelsene under rehabiliteringen. Varmen setter også fart på betennelsen og bidrar til at skaden leges raskere.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.