Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Karpaltunnelsyndrom

Carpal Tunnel Syndrome

Karpaltunnelsyndrom er en smertefull tilstand som oppstår i håndleddet og ulike deler av hånden. Det er en ganske vanlig tilstand, og det finnes en rekke årsaker til at den oppstår. Den vanligste årsaken sies å være arbeidsbelastning eller arbeidsstillinger der håndleddet påvirkes, men skaden kan også skyldes andre underliggende sykdommer eller helsetilstander. Tilstanden er vanligere hos kvinner enn hos menn og oppstår vanligvis i middelalderen.

Karpaltunnelen er en trang passasje i håndleddet som dannes av flere ulike knokler og et tykt ligament. Gjennom denne tunnelen går medianusnerven og fingrenes bøyesener. Karpaltunnelsymptomer oppstår når rommet i denne kanalen av ulike årsaker blir trangere og klemmer på nerven. Symptomene som vanligvis er forbundet med denne tilstanden, er prikking, nummenhet og smerter i hånden og håndleddet. For mange pasienter er smertene verst om natten. Du kan også oppleve at du blir klønete og tafatt og ikke kan bruke hendene ordentlig. Det er lett å miste ting eller rett og slett ikke få tak i gjenstander. Det kan til og med gå så langt at man får nedsatt følelse og styrke i deler av hendene.

Personer med karpaltunnelsyndrom lider ofte av smerter og ubehag i hånd og håndledd. En måte å lindre disse symptomene på er å skaffe seg en skikkelig god håndleddsstøtte. En riktig konstruert støtte kan avlaste det skadde leddet. Ettersom støttene stabiliserer håndleddet, lindrer de også smertene som kan oppstå som følge av skaden.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.