Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Leddsmerter

Pregnancy Joint Pain

Under svangerskapet øker bevegeligheten i kvinnens ledd. Dette gjelder særlig i bekkenet og tilstøtende områder når kroppen forbereder seg på fødselen. Denne økte bevegeligheten kan føre til smerter og ubehag, spesielt i områdene rundt bekkenet, lysken, hoftene, baken, skambenet, baksiden av lårene og korsryggen. Navnet på tilstanden er leddsmerter, selv om navnet kan være misvisende. Det handler ikke bokstavelig talt om at leddene blir løse. Eggløsning er ikke skadelig for verken kvinnen eller babyen, men det kan være ganske plagsomt. Et annet navn på forfangenhet er bekkenløsning.

Hver kvinne opplever bekkensmerter forskjellig. Noen opplever ingen problemer i det hele tatt, men de fleste opplever det i det minste i noen grad. Det oppstår vanligvis midt i drektigheten, men det kan også forekomme tidlig eller sent i drektigheten. Det er vanlig å ha en mild smerte om morgenen som øker i løpet av dagen etter hvert som kroppen blir belastet. Å gå i trapper eller sitte på gulvet kan gjøre smertene verre. Symptomene forbundet med forfangenhet er for eksempel en bankende, stikkende, strålende eller stikkende smerte i en hvilken som helst del av kroppen som er rammet av forfangenhet. Låsning og vanskeligheter med å løfte ting, vri eller bøye kroppen er vanlige symptomer. Ved virkelig alvorlige problemer med leddgikt kan det være nødvendig å bruke krykker.

Det er viktig å kjenne etter hva som fungerer og hvilke begrensninger kroppen din har. Du bør fortsette å bevege deg, men tilpasse bevegelsene til et lavere tempo. Blodsirkulasjonen som øker ved bevegelse, kan bidra til å lindre smertene. Praktiske ting å tenke på er å velge gode sko, støtte for fotbuen og forsiktig massasje og varme rundt det vonde området.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.