Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Ryggsmerter

Spinal Cord Injury

Ryggsmerter er svært vanlig, og nesten alle, uansett alder, rammes på et eller annet tidspunkt i livet. En vanlig form for ryggsmerter er såkalte ryggmargsskader, med plutselige og sterke smerter i korsryggen som blir svært stive og gjør det vanskelig å bevege seg. Det kan føles som om ryggen plutselig låser seg uten forvarsel. Smertene kan være sterke eller stråle ned i hofter og ben fordi musklene blir svært anspente.

Det er vanskelig å finne årsaken til ryggsmertene, som kan virke som om de kommer uten grunn. Det kan være at du har belastet ryggen feil, for eksempel ved tunge løft, eller det kan være noe som har påvirket ryggen over lang tid, for eksempel feil holdning, mye stillesitting etc. Uansett årsak vil ryggen stoppe opp, og ryggsmertene kan utløses av noe så enkelt som å reise seg opp eller bøye seg ned for å plukke opp noe fra gulvet.

Du trenger behandling for å få tilbake ryggens normale funksjon; kiropraktikk, fysioterapi eller behandling hos naprapat. Det er viktig å trene og bevege seg så mye som mulig, da dette øker bevegeligheten og blodsirkulasjonen i kroppen. For lite bevegelse kan forverre tilstanden når ryggen stivner av inaktivitet. Langsomme spaserturer eller annen skånsom trening kan være tilstrekkelig. Vær forsiktig med ryggen og unngå tunge løft og feilbelastning.

Du kan lindre smertene, som ofte er intense, på måter som føles godt. Hold ryggen varm med en varmepute eller en varm dusj. For noen fungerer kulde bedre som smertelindring. Det kan også hjelpe å henge på ryggen eller finne en avslappende hvilestilling.

Det er lurt å bruke en form for ryggstøtte, belte eller korsett for å lindre smertene. Dette gir god støtte og avlastning for ryggen samtidig som det bidrar til å øke blodsirkulasjonen. Støttene bidrar til å fremskynde helingsprosessen, slik at du raskere kan få tilbake normal bevegelighet. Denne typen belter er også skånsomme for ryggen generelt og kan brukes forebyggende for å unngå problemer.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.