Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Smerter i kneet

Knee pain

Å ha vondt i kneet fra tid til annen kan ha flere ulike årsaker og noen ganger underliggende skader. Hvis du har smerter, er du ikke alene, det er en relativt vanlig tilstand, da kneleddet er et av de mest skadde leddene i kroppen. Enten du er idrettsutøver eller ikke trener i det hele tatt, utsettes kneet for store belastninger gjennom hele livet. I de fleste tilfeller er årsaken til knesmerter lokalisert, noe som betyr at noe er skadet i vevet rundt kneet.

Vanlige kneskader er forstrekninger, forstuinger og brudd på korsbånd eller menisk. For å forebygge kneskader er det viktig å varme opp skikkelig, passe på at du ikke vrir kneet, noe som kan skje ved raske retningsforandringer, og ikke overbelaste kneet unødvendig. Hvis du begynner å kjenne smerte, kan du også legge is på kneet for å døyve smerten og deretter hvile. Ved en leddbåndskade kan for eksempel både de ytre og de indre leddbåndene som omgir kneet, bli påvirket. Det er vanligere med leddbåndskader på innsiden av kneet enn på utsiden, da det er flere beskyttende sener på utsiden av kneet.

Det er ikke bare i idretten det er viktig å tenke på hvordan man beveger seg. Det er også viktig å være forsiktig i hverdagen. Hvis du faller veldig stygt, kan det ta flere måneder før kneet er helet, og det følger som regel en lang rehabilitering. Vi tilbyr et bredt utvalg av knebeskyttere som gir deg avlastning og komfort under og etter en skade.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.