Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Tennisalbue

Tennis elbow

Fenomenet tennisalbue er alt annet enn morsomt. Den kan få selv den minste anstrengelse til å føles hard og stressende. Vanligvis leges skaden av seg selv, men den kan være svært smertefull i mellomtiden. Heldigvis finnes det hjelp å få, som regel i form av smarte albuebeskyttere. Det finnes også mer avanserte behandlingsmetoder, som du kan lese mer om senere.

Men først - hvorfor får man tennisalbue og hva er de første symptomene? Den aller vanligste årsaken til tennisalbue er monotont arbeid. Hvis du sitter foran datamaskinen mesteparten av dagen og bruker en klassisk mus for å navigere på skjermen, er det lett å overbelaste vevsfestet i albuen.

Du kan også få tennisalbue veldig plutselig, for eksempel hvis du bruker en hel dag på å løfte tungt og utsetter albuen for betydelig mer belastning enn normalt. Dette kan forebygges ved langsomt og gradvis å øke belastningen på albuen og vevet.

Symptomene på tennisalbue er nesten alltid de samme, selv om det kan være store variasjoner i graden av smerte. Smerter på utsiden av albuen og en generell stivhet i albuen er svært vanlige symptomer. Det er også vanlig å føle svakhet i håndgrepet og smerter ved strekking av albuen.

Hvis du har fått tennisalbue, finnes det et stort utvalg av beskyttelse som gjør hverdagen mye enklere. Beskyttelsene kan også brukes til trening, både for å forebygge skader og for å lindre smerter. Det finnes også mange øvelser på nettet som du kan bruke for å bli kvitt tennisalbuen så raskt som mulig. Hvis det ikke er nok, kan du også oppsøke en klinikk som utfører mer avanserte behandlinger for tennisalbue. På en klinikk kan du få akupunkturbehandling og kortisoninjeksjoner.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.