Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Betennelse i hælen

Tendinitis

En relativt vanlig tilstand som kan oppstå ved fysisk aktivitet, kanskje særlig ved hopping og løping, er hælbetennelse. Mer enn halvparten av alle løpere som løper 6-7 kilometer hver uke, lider av tilstanden. Når en person utvikler helsebetennelse, opplever vedkommende økende smerter forårsaket av betennelsen.

Tilstanden kan for eksempel oppstå hvis du har begynt å trene på en måte du ikke er vant til, eller hvis du har begynt å trene hardere enn vanlig. Eldre mennesker kan også oppleve tilstanden når de går lenger enn de er vant til. I tillegg til hælsmerter kan hælbetennelse også føre til stivhet i ankelen, akillessenen og leggen. Betennelsen kan også føre til at det oppstår en kul på akillessenen like over hælen. Betennelsen kommer som et resultat av at senen i hælen blir overbelastet og utsatt for mange små traumer. I noen tilfeller oppstår betennelsen i stedet i en slimpose på innsiden. Hælbetennelse er vanligvis lett å behandle. Du bør avstå fra å bruke foten mens betennelsen leges.

For å forebygge hælbetennelse er det viktig at treningsutstyret gir den støtten og stabiliteten du trenger. Noen kan for eksempel ha behov for spesielle såler i skoene for å gi tilstrekkelig demping og støtte til foten. I tillegg finnes det nå hælskåler og hælkiler som er spesielt utviklet for å gi avlastning, støtte og smertelindring ved helsebetennelse.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.