Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Forstuet ankel

Sprained ankle

Det er lett å forstue foten, det har vi alle gjort en eller annen gang. Du trenger ikke å spille fotball eller drive med andre idretter for å forstuve ankelen, det kan være nok å skli på vei til toalettet. Ved å holde kroppen i bevegelse og styrke musklene rundt ankelen minimerer du risikoen for forstuinger, men av og til kan uhellet være ute selv for den mest veltrente.

I så fall er det noen ting du kan gjøre for å minimere smertene og forkorte rekonvalesenstiden. Løft foten, det vil si at ankelen skal være høyere enn hjertet. Dette tar bort noe av smerten og reduserer hevelsen.

Når dette er gjort, bør du legge en elastisk bandasje rundt foten for å redusere blødningen, noe som bidrar til at skaden leges raskere. La bandasjen sitte på plass i ca. 15 minutter. Hvis du føler at foten sovner, har du pakket den for stramt, så sørg for å løsne litt på bandasjen.

For å komme raskere tilbake i trening er det vanlig å tape ankelen. Dette gjøres for å gi ekstra støtte og redusere risikoen for å trekke opp eller forverre skaden. Det er imidlertid tidkrevende å tape en forstuet fot, og det kan også være svært smertefullt å fjerne tapen etter en svett treningsøkt.

I stedet anbefales det å bruke en behagelig vulkanisert ankelbeskytter. En ankelbeskytter er enkel å ta av og på, lett å rengjøre og mye billigere enn hundrevis av teipruller.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.