Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Kalde føtter

Cold feet

Dårlig blodsirkulasjon er ofte forklaringen på kalde føtter, men det er også mange andre faktorer som spiller inn. I noen tilfeller er det til og med disse faktorene som er årsaken. Klærne dine og temperaturen rundt deg kan være årsaken til at du blir kald om føttene, ettersom kroppsvarmen bare forlater hender og føtter når du blir kald. En annen årsak kan være at du sitter for mye stille, noe som får blodårene til å trekke seg sammen. Det samme skjer hvis du røyker. Dårlig blodsirkulasjon rammer som regel eldre mennesker med tilstoppede blodårer som gjør at blodet ikke kan pumpes med samme kraft som før og derfor ikke avgir like mye varme.

For å unngå kalde føtter på kort sikt, trenger du klær som er tilpasset været og klimaet du befinner deg i. Du kan også holde kulden i sjakk ved å trene regelmessig. For å forebygge dårlig blodsirkulasjon, og dermed kalde føtter på lang sikt, kreves god helse og en sunn livsstil. Hold deg unna røyking, fet mat og søtsaker, og mosjoner regelmessig. Andre måter å holde varmen på er å drikke rikelig med vann og prøve ulike huskurer som ingefær, hvitløk og chili, som alle bidrar til å regulere kroppstemperaturen. Hold også jernnivået i kroppen stabilt ved å spise grønnsaker, nøtter og frø som inneholder mye jern, eller ta jerntabletter som tilskudd.

Det finnes sokker i ulike materialer som er spesielt utviklet for både å øke blodsirkulasjonen og holde på varmen, slik at føttene er klare for kalde gulv og minusgrader utendørs. Ull er et materiale som lenge har vært kjent for å holde på varmen, mens bambusmaterialet puster og sørger for at sokkene holder seg tørre. Bambus er derfor ideelt til trening og sport på varmere dager, mens ullsokker takket være 37.5 Technology-materialet ikke bare holder seg tørre, men også varme. De er derfor like ultimate på kalde dager ute i bakken som innendørs. Det finnes også ulike innleggssåler til skoene som holder føttene tørre, friske og varme.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.