Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Ømme fotputer

Ball of Foot Pain

Fotproblemer blir stadig vanligere, også blant unge mennesker. Hvis barn og unge er plaget, kan det skyldes at de bruker feil type sko. Joggesko og stoffsko er stilige, men ikke optimale for foten fordi sålene er både tynne og veldig flate. Det er nesten ingen støtte for foten. Uavhengig av alder kan smertene variere fra sporadisk verk til vedvarende smerter. I verste fall kan det bety at man må unngå å gå eller stå oppreist. I tillegg til at sålene ikke er gode nok, kan noen også utvikle allergi mot materialet i sokkene eller mot vaskemiddelet. Dette kan føre til at det svir i føttene.

Hvis du nylig har byttet vaskemiddel og symptomene har oppstått etter det, kan det være en god idé å bytte tilbake for å se om det var årsaken. Prøv også å bruke sokker av et annet materiale, for eksempel bambus. Legen din kan bekrefte med en allergitest om du reagerer på et stoff. Du bør også se over hvilke sko du bruker, uansett alder. Hvis du vet at du enten bruker sko som ikke har en behagelig såle, eller hvis du ofte bruker for små sko eller sko med hæl, er dette en sannsynlig årsak. Bytt til et par mer fotvennlige sko der foten både får støtte og passer i skoen. Kombiner dette med en god såle.

Det er ofte skoene og sålene som forårsaker ømme fotputer. Å investere i et par virkelig gode såler allerede før du får vondt, er en god måte å forebygge problemer på. Hos Sportsmart.se finner du flere produkter som kan hjelpe deg med å gå mer komfortabelt og både forebygge og lindre allerede oppståtte problemer. Kjenn etter hvilke trampdynger som gjør vondt. Er det forsiden av foten eller hælen som gjør vondt? Hvis du har vondt i fotens fremre puter, anbefaler vi en ankelstøtte som er utformet for å avlaste trykket på undersiden av fremre del av foten. Støtten forebygger for eksempel kramper og trette føtter. Det finnes også spesielle innleggssåler for dem som ønsker å fortsette å bruke joggesko.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.