Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Nedsenket forfotbue

Fallen front foot arch

Det er relativt vanlig å ha en nedsunken forfotbue, og tilstanden i seg selv er egentlig ikke farlig, problemet er bare at den forårsaker mye smerte og ubehag. En nedsunken forfotbue skyldes at de midtre metatarsalknoklene i forfoten synker ned. Dette skyldes at belastningen på dem har blitt for stor. Tilstanden oppstår derfor ofte ved stor vektøkning, for eksempel i forbindelse med graviditet. De aller første tegnene på en nedsunken forfotbue er som regel prikking og ømhet foran på foten og i fotballen bak tærne.

Hvis du lider av en nedsunken forfotbue, belastes den fremre delen av foten og puten der mer enn den burde. Dette fører igjen til en følelse av tretthet og i verste fall smerter i den delen av foten som belastes feil. Det kan være ubehagelig og smertefullt å gå eller stå i lengre perioder hvis føttene ikke får riktig støtte.

Hvis du lider av forfotsinsuffisiens, finnes det flere måter å avhjelpe dette på. For det første bør du være nøye med å kjøpe sko av høy kvalitet som gir god støtte til foten. Men du bør også supplere med en virkelig god innersåle eller en såle som er spesielt utformet for å gi ekstra støtte til en nedsunken forfotbue. En godt utformet såle avlaster fotbuen og forebygger dermed også smerter og tretthet som ofte oppstår ved en fot uten støtte.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.