Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Severs' skade

Sever's Disease

Severs' skade, eller apophysitis calcanei som er den medisinske betegnelsen, er en tilstand som hovedsakelig forekommer hos barn og unge voksne. Den er vanligst blant barn som deltar i en eller annen form for idrett eller annen fysisk aktivitet. Skaden ses hovedsakelig hos de som driver med støt- eller eksplosiv idrett, men kan også forekomme hos stillesittende personer. Symptomene består i at hælene gjør vondt ved anstrengelse, for eksempel når man går eller løper. Dette skyldes rett og slett en overbelastning på selve hælbenet.

Selv om det er en ubehagelig tilstand å lide av, er det gode med Severs at den vanligvis helbreder seg selv. Tilhelingsprosessen er imidlertid individuell, for noen tar det noen uker, mens det for andre kan ta flere år. Dette betyr imidlertid ikke at man må slutte å være aktiv. Tvert imot er anbefalingen for denne typen skader å fortsette med fysiske aktiviteter, noe som er mulig takket være det medisinske utstyret som er tilgjengelig på markedet i dag.

Hvis du har fått en Sever-skade, kan du få hjelp ved å anskaffe et hælkappeinnlegg eller en hælkile som plasseres i skoen og som fungerer som støtdemper og samtidig avlaster den skadde kroppsdelen, noe som også fjerner noe av smerten. Det kan også være nyttig å kjøpe en støttestrømpe som ofte brukes av personer med hælspore. Denne sokken har mange innebygde kompresjonssoner som øker blodgjennomstrømningen i foten og hælen. Dette bidrar igjen til økt tilheling i det skadde området.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.