Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Overpronasjon

Overpronation

Ved overpronasjon faller foten og ankelen innover under normal gange. Noe overpronasjon er helt normalt, men det kan skape et unormalt bevegelsesmønster og på sikt føre til varige deformiteter i foten fordi vevet i foten strekkes.

Hvordan vi går påvirker ikke bare føttene, men også ankler, ben, knær, hofter, rygg og nakke. Når vi går, utsettes føttene og anklene for belastninger på mellom fem og 15 ganger kroppsvekten, og denne kraften sprer seg videre i kroppen. Overpronasjon rammer ofte personer med plattfot, dvs. personer som har en lav fotbue. Du kan også se på hvordan du står uten sko. Vanlige kjennetegn ved overpronasjon er at hælene vipper innover, at ett eller begge knærne er litt vridd innover og at du får vondt i knærne når du trener, noe som avtar når du hviler. Du kan også se under skoene dine; hvis skoene dine slites mer på innsiden av sålen, er det sannsynlig at du overpronerer. Et annet tidlig symptom på overpronasjon er at man ofte føler seg trett i føttene.

Over 80 % har problemer med føttene som skaper et unormalt gangmønster. For å få bukt med dette og forebygge ytterligere problemer som på sikt kan skape konstante smerter i både føttene og resten av kroppen, har vi innleggssåler som retter opp steget ditt for å bli kvitt problemene. Vi har både innlegg kun for fotbuen og hele innleggssåler i ulike materialer. Hvis du overpronerer mye, er det viktig at du bruker innleggssåler som gradvis retter opp steget, og at du sørger for å bruke tilpassede innleggssåler i alle skoene dine.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.