Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Smerter i hælen

Heel pain

Når du har vondt i hælen, kan det skyldes en rekke forskjellige ting. Hvilken type smerter du opplever, hvordan de arter seg og nøyaktig hvor de sitter, kan si mye om hva problemet er. Smertene kan oppstå av seg selv, som følge av sykdom eller for eksempel en idrettsskade.

Hælsmerter er et vanlig problem og vanligvis ganske ufarlig, men det kan likevel føre til en viss ulempe og ubehag. Du trenger nesten aldri å oppsøke lege for hælsmerter, men hvis problemet er vedvarende, er det best å kontakte en fysioterapeut. Den beste måten å forebygge hælsmerter på er å bruke gode sko og innleggssåler. Ulike vanlige problemer kan for eksempel være hælspore, ruptur i akillessenen, brudd, betennelse i hælens slimhinner, Haglunds sykdom, som er en forlengelse av slimhinnebetennelsen og som kan skape en klump i hælen, problemer med hælputen eller en nerve i klem.

Hvis du har et mindre problem og ønsker å behandle det selv, eller har fått råd om det av en fysioterapeut, kan det være nyttig å skaffe seg en salve som reduserer smerten noe, og ulike produkter som har en støttende funksjon for hælen, og som hjelper deg når du går eller gjør andre aktiviteter som kan være belastende for hælen.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.