Velkommen til SPORTSMART

Stort utvalg

SPORTSMART Norge

Gratis levering på bestillinger over 499 kr

Ustabil ankel

Ankle instability

Ustabile ankler er svært vanlig og forekommer i alle aldre og hos både menn og kvinner. Risikoen ved en ustabil ankel er at den utsettes for ulike typer forstuinger og forvridninger av ankelen. Dette fører til smerter, noen ganger blødninger og ofte hevelser i området. Dessverre kommer en skadet eller ustabil ankel ofte tilbake og forårsaker problemer ved mer enn én anledning. De fleste som lider av ustabile ankler, er avhengige av støttende, stabiliserende og styrkende produkter for å unngå at ankelen forstuves på nytt.

Gjentatte ankelskader kan, hvis de oppstår over lang tid, føre til redusert stabilitet og en svekket ankel. Med rehabiliteringstrening og ankelstøtteprodukter kan ankelens funksjon forbedres. Instabilitet forverres ofte ved gange eller annen fysisk aktivitet på ujevnt underlag, mens snødekte underlag eller mer kupert terreng øker risikoen for skader. Det er her ulike typer ankelbandasjer blir viktige for å forebygge eller for å forsterke og hjelpe tidligere ankelskader med å gjenvinne stabilitet, styrke og balanse.

Ved mer alvorlige forstuinger er det viktig å oppsøke lege og få riktig behandling. Oppsøk alltid profesjonell hjelp hvis du har pådratt deg en mer alvorlig ankelforstuing eller forstuing. Rehabiliteringen går ut på å forsøke å stabilisere ankelen på ulike måter ved hjelp av ankelstøtter, fotinnlegg og styrking av muskulaturen gjennom fysisk aktivitet. I ulike typer trening og idrett er ankelforstuing den vanligste skaden i forbindelse med fysisk aktivitet. Bruk av ankelbandasjer er en god måte å unngå forstuinger eller forstuinger av en ustabil ankel.

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.